پیش فروش دناپلاس ایران خودرو آغاز شد | با ۳۵۰ میلیون دناپلاس سوار شوید (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) رسیدن به حقوق و دستمزد کارگران در مجلس بسیار سخت‌تر از جلسات شورای عالی کار است  ثبات قیمت‌ها در بازار میوه و تره‌بار مشهد از ابتدای سال ۲۱ درصد بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، بانوان هستند قیمت جدید محصولات ایران خودرو و سایپا در بازار امروز جمعه (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) + جدول امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ تا هفت روز دیگر | برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟ (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) ظرفیت اشتغال در صنایع غذایی بی‌نظیر است پلمب ۱۳۱ واحد صنفی در مشهد درپی قانون‌شکنى‌های متعدد لیست قیمت انواع میوه‌ در بازار امروز مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) | کاهش قیمت میوه محسوس‌تر می‌شود کشف کارگاه تولید آبلیمو و آبغوره تقلبی در محدوده بلوار شهید طرحچی مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) + عکس قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تعطیلی طلافروشی‌های مشهد در ۱۵ اردیبهشت قطعی گاز و برق معضل کارخانه‌های سیمان خراسان رضوی یک پیش بینی مهم از آینده طلا اجاره‌نشینی با ماهانه بیش از ۱۰ میلیون در منطقه رضاشهر مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) چند درصد چک‌ها در اسفند سال گذشته برگشت خورد؟ وزیر نیرو خبر داد: مهم‌ترین دلیل ناترازی انرژی برق در کشور بی توجهی به اقتصاد انرژی است نکات کلیدی در انتخاب صندوق‌های طلا قیمت طلا، دلار و سکه در بازار امروز (پنجشنبه، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) آغاز بازگشت زائران عمره به کشور وام مسکن ۲ میلیاردی با اقساط نجومی | وام مسکن، مُسکن هم نیست، چه برسد به درمان! ال ۹۰ ایرانی رونمایی شد + عکس و مشخصات کامل مالیات بر عایدی سرمایه شامل چه کسانی می‌شود و چه مقدار است؟ + اینفوگرافی ادعای رکوردشکنی ۸۰ ساله تورم تکذیب شد (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

سفره مردم، در تور تورم و بیکاری | شاخص فلاکت افزایش یافت

  • کد خبر: ۵۰۸۳۴
  • ۰۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۶
سفره مردم، در تور تورم و بیکاری | شاخص فلاکت افزایش یافت
شاخص فلاکت کشور با توجه ‌به نرخ تورم نقطه‌ای در آبان١٣٩٩ که به ۴۶/۴ درصد رسیده است و نرخ بیکاری ۹/۵ درصدی به‌صورت میانگین در شش ‌ماه نخست سال، برابر با ۵۵/۹ درصد خواهد شد.
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ شاخص فلاکت در خراسان‌رضوی ۵۱/۶ درصد شد. اگر بخواهیم این جمله را که از بررسی گزارش‌های منتشرشده در سایت مرکز آمار ایران به‌دست آورده‌ایم به زبان ساده توضیح دهیم، باید در ابتدا مفهوم شاخص فلاکت را تعریف کنیم. از جمع دو شاخص اصلی در کاهش کیفیت اقتصادی زندگی مردم و معیشت آن‌ها یعنی نرخ تورم و نرخ بیکاری، به شاخص فلاکت می‌رسیم. همان‌طور که می‌دانید، «تورم» قدرت خرید مردم را کم می‌کند و «بیکاری» نیز به فقر منجر می‌شود.
 
حالا باتوجه‌به اینکه آخرین نرخ بیکاری خراسان‌رضوی در پایان تابستان، ۵/۷ درصد و نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه استان در آبان سال جاری ۴۵/۹ درصد بوده است، از جمع این دو، به عددی تقریبی از شاخص فلاکت در شش‌ماهه نخست سال در استان می‌رسیم.

طبیعی است که هرچه این رقم بیشتر باشد، یعنی مردم از نظر اقتصادی در وضعیت بدتری قرار دارند. ۵۱/۶ درصد اصلا رقم کمی نیست، اما باتوجه‌به اینکه کارشناسان معتقدند نرخ بیکاری و تورم، بیشتر از اعداد اعلام‌شده ازسوی مراجع رسمی است، می‌توان نتیجه گرفت که شاخص فلاکت نیز رقمی بیشتر از این حرف‌هاست.

شاخص فلاکت کشور نیز باتوجه‌به نرخ تورم نقطه‌ای در آبان١٣٩٩ که به ۴۶/۴ درصد رسیده است و نرخ بیکاری ۹/۵ درصدی به‌صورت میانگین در شش‌ماه نخست سال، برابر با ۵۵/۹ درصد خواهد شد. بر این اساس، می‌توان این‌طور گفت که شاخص فلاکت خراسان‌رضوی از میانگین کشوری، اندکی کمتر است.

همچنین براساس آمار به‌دست‌آمده، نرخ تورم نقطه‌ای در شهریور سال گذشته، ۳۵ درصد و نرخ بیکاری ۱۰/۵ درصد بوده است که بر این پایه، می‌توان گفت شاخص فلاکت در مدت مشابه سال قبل، ۲۴/۵ درصد بوده است و این یعنی در خوش‌بینانه‌ترین حالت، شاخص فلاکت در سال جاری نسبت‌به سال قبل، بیش از ۱۰ درصد افزایش داشته است. اما بررسی دقیق‌تر آمار‌ها این خوش‌بینی را تایید نمی‌کند.

مثلا کاهش نرخ بیکاری به‌دلیل خروج عده زیادی از بازار کار و قرار گرفتن آن‌ها در دسته افراد غیرفعال و کاهش جمعیت فعال اقتصادی است، نه بهبود وضعیت بازار کار. همان‌طور که می‌دانید، درصد نرخ بیکاری ازمیان افراد فعال جامعه سنجیده می‌شود، پس کاهش نرخ بیکاری در اینجا، نشانه خوبی نیست.
چندی پیش مرکز آمار اعلام کرده بود که اگر افراد بیکار اضافه‌شده به جمعیت غیرفعال، همچنان در بازار کار باقی می‌ماندند، نرخ بیکاری به ۲۴درصد می‌رسید که این یعنی حداقل شاخص فلاکت کشور، امسال رقمی بیشتر از ۷۰ درصد می‌شد.

اگر بخواهیم شاخص فلاکت در ابتدای دهه ۹۰ را با سال ۹۸ مقایسه کنیم، باید بگوییم براساس آمار‌های به‌دست‌آمده از اخبار مندرج در رسانه‌ها، نرخ تورم ۲۱/۵ درصد و نرخ بیکاری ۱۲/۳ درصد اعلام شده است. این یعنی شاخص فلاکت در آن سال برابر با ۳۳/۸ درصد بوده است. ازطرفی آخرین‌بار مرکز آمار، شاخص فلاکت در سال۱۳۹۸ را ۴۵/۴ درصد اعلام کرد که این یعنی شاخص فلاکت کشور ۱۲/۴ درصد افزایش داشته است.

اگر شاخص فلاکت را برای امسال، همان ۷۰ درصدی درنظر بگیریم که به واقعیت نزدیک‌تر است، می‌توانیم بگوییم این شاخص از ابتدای دهه ۹۰ تاکنون، نزدیک به ۴۰ درصد افزایش داشته است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->